خواص گیاه زنبق در طب سنتی
آشنایی با خواص گیاه زنبق در طب سنتی
عرق زنبق :
در کتب سنتی با نام های زنبق و سوسن آزاد و سوسن ابیض و بیخ بنفشه و آسمان جونی و ایرسا نام برده شده است، زنبق ها دارای گونه های بسیار متنوع و متعددی است و تاکنون بیش از 300 گونه ی آن در مناطق معتدل نیم کره ی شمالی دنیا بررسی و شناخته شده است.
گیاه شناسان 20 گونه زنبق وحشی خود رو را در ایران شناسایی کرده اند، زنبق ها دارای ساقه ی زیر زمینی متورم یا پیاز هستند که اقسامی از آن از نظر خواص درمانی مورد توجه بوده و در طب سنتی و هم چنین صنعت عطر سازی موارد استعمال وسیعی دارند.

خواص گیاه زنبق در طب سنتی
مشخصات زنبق :
گیاهی است چند ساله و دارای ساقه ی زیر زمینی متورم و حجیم و گوشتی و بند بند که سطح خارجی آن خاکستری و مغزش سفید و طعمش تند است، تازه ی آن دارای بوی تهوع آوری است ولی وقتی که خشک شود بوی ضعیفی شبیه به بوی بنفشه از آن استشمام می شود.
برگ های آن باریک دراز نوک تیز به رنگ سبز تیره و گل های آن به رنگ کبود یا مخلوطی ارغوانی و کبود و زرد با خطوط تیره است و در سطح فوقانی گل برگ های آن تار های مانند مو دیده می شود و به همین دلیل آن را به انگلیسی زنبق ریش دار گویند، میوه ی آن بیضی شکل است و دارای 3 زاویه یا حجره و در هریک تعداد زیادی تخم وجود دارد.
ممنون یعنی اینقدر زنبق خاصیت داره؟ قابل تکثیر هم هست؟