بلغور جو دوسر و 10 فایده علمی آن بر سلامتی
بلغور جو دوسر و 10 فایده علمی آن بر سلامتی
بلغور جو دوسر چیست؟
بلغور جو دوسر یا پرک جو دوسر غذایی است که از بلغور جو دوسر تهیه میشود. این غذا به دلیل ارزش غذایی بالای خود در برخی از کشورها به عنوان صبحانه آماده میشود. در ایران، عموماً افراد مبتلا به سرماخوردگی از این غذا به همراه سایر خوراک آبکی مانند حریرهٔ بادام و انواع سوپها تغذیه میکنند.
فواید بلغور جو دوسر برای سلامتی
در اینجا برخی از فواید بلغور جو دوسر برای سلامت انسان آورده شده است:
-
کلسترول را کاهش می دهد
فیبر موجود در بلغور جو دوسر دارای مزایای کاهش چربی است. فیبر محلول بتا گلوکان سطح LDL (کلسترول “بد”) را کاهش می دهد و جذب روده ای کلسترول را کاهش می دهد.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده مصرف روزانه 3 گرم بتا گلوکان را برای کاهش کلسترول LDL توصیه می کند. فقط ½ فنجان بلغور جو حاوی حدود 2 گرم از این فیبر محلول است.
علاوه بر این، بلغور جو دوسر حاوی آنتی اکسیدانی به نام avenanthramide است که از اکسیداسیون LDL محافظت می کند. عملکرد آنتی اکسیدانی با ترکیب با ویتامین C بهبود می یابد. بنابراین، برای افزایش اثرات کاهش کلسترول، بلغور جو دوسر خود را با یک غذای غنی از ویتامین C مانند پرتقال ترکیب کنید.