با خواص لوبیا و نخود بیشتر آشنا شوید
با خواص لوبیا و نخود آشنا شوید
لوبیا و نخود هر دو گیاهانی از تیره بقولات (یا بنشن ها، یا نخودیان، یا باقالاییان) با نام علمی Fabaceae می باشند. این حبوبات یکی از بالاترین ارزش های غذایی را در بین بنشن ها دارا هستند، به طوری که برخی از متخصصان تغذیه مواد مغذی آن را بالاتر از گوشت می دانند. این حبوبات گونه های متنوع بسیاری دارند، اما تقریبا ارزش غذایی و خاصیت یکسانی با یکدیگر دارند. حال تا انتها این مقاله ما را همراهی کرده تا با خواص لوبیا و نخود بیشتر آشنا شوید.
مشخصات ظاهری گیاه لوبیا
لوبیا (لوبیا قرمز، لوبیا کلیوی) با نام علمی Phaseolus vulgaris گیاهی است از خانواده نخود (Fabaceae)، علفی که ارتفاع آن به ۴ متر می رسد. این گیاه دارای ساقه ای کوتاه و یا بالارونده است. برگ های آن مرکب از ۳ برگچه پهن بزرگ و خشن بوده و گل های آن سفید مایل به زرد یا مایل به بنفش می باشد. میوه آن باریک، دراز، نوک تیز و محتوی دانه های کشیده و بیضوی است. هنگامی که لوبیا هنوز سبز است، از پوست و دانه های آن استفاده می شود که به لوبیای سبز معروف است ولی هنگامی که پوست غلاف سفت می شود، دانه های داخل آن به صورت لوبیای خشک که به رنگ قرمز یا سفید است مورد استفاده غذایی قرار می گیرد. لوبیا دارای نژادهای مختلف است که در آن ها رنگ و اندازه میوه و دانه ها با یکدیگر متفاوت است. لوبیا در اکثر جهان کشت و بهره برداری می شود.
با خواص لوبیا و نخود آشنا شوید
اندام قابل مصرف این گیاه، شامل پوست میوه (غلاف) می باشد. غلاف میوه لوبیا از بخش پریکاپ میوه است و پس از خشک شدن به صورت قطعات نازک چند گوش در می آید. پوست برونی به رنگ زرد خاکستری و پوست درونی براق، سفید و پیله ای است. کناره پوست ها بیشتر حالت خمیده دارد و در قسمت داخلی پوست، جای گودی دانه ها مشخص و به بیرون متورم است. همراه قطعات پوست، تکه هایی از دم یا نوک میوه به صورت میله ای مشاهده می شود. این دانه حاوی ترکیبات قندها، اسیدهای آمینه، همی سلولز، مواد معدنی و املاح کروم می باشد و پوست آن بدون بو و بدون مزه است و در اثر جویدن مزه ای موسیلاژی پیدا می کند.