ازگیل ژاپنی را بشناسیم
ازگیل ژاپنی را بشناسیم و با فواید آن آشنا شویم
به فارسی ازگیل ژاپنی نامیده می شود. درختی است همیشه سبز گل های آن در زمستان می شکفد و در خرداد ماه میوه آن می رسد. برگ های آن بیضی دراز، ضخیم و چرمی به رنگ سبز زیبا به طول 15 -20 سانتیمتر، گل های آن سفید معطر و میوه آن گوشتی زرد رنگ در ابعاد آلو، کمی کوچکتر و داخل آن دانه هایی قرار دارند. این درخت بومی چین و ژاپن است و در سرتاسر هند نیز می روید. در ایران چند واریته آن در باغ های شمال کشور پرورش داده می شوند. تکثیر آن از طریق کاشت بذر و یا خوابانیدن شاخه آن است.
ازگیل ژاپنی را بشناسیم
ترکیبات شیمیایی ازگیل ژاپنی
از نظر ترکیبات شیمیایی مواد عامل عمده میوه رسیده آن که لذیذ است و به عنوان میوه خورده می شود عبارت است از : لوولوز، سوکروز و مالیک اسید، در غشای میوه نارس آن آمیگدالین وجود دارد. در تخم آن هم ماده سمی آمیگدالین یافت می شود. در برگ های آن دی – سوربیتول، اسکوربیک اسید دیاستاز و ویتامین ب وجود دارد.
در گزارش بررسی های دیگری در مورد ترکیبات شیمیایی آن چنین آمده است، در میوه ازگیل ژاپنی سیتریک اسید، سوکسینیک اسید، اکسیداز، آمیلاز، اینورتاز و ویتامین ث وجود دارد. در برگ های آن دی – سوربیتول، اسکوربیک اسیداکسیداز و ویتامین ب یافت می شود. در دانه های میوه چند ساپونین، امیگدالینف امولسین و هایدروسیانیک اسید وجود دارد. به علاوه در ساپونین، امیگدالین، امولسین و هایدروسیانیک اسید وجود دارد. به علاوه در دانه های گیاه و در برگ های جوان گیاه سیانوژنتیک گلی کوزید مشخص شده است.
در هر یک صد گرم میوه خام ازگیل ژاپنی موادی همچون آب 86 گرم، پروتئین 0/4 گرم، قند 9/5 گرم، کلسیم20 میلی گرم، فسفر 36 میلی گرم، آهن 0/4 میلی گرم، پتاسیم 348 میلی گرم، ویتامین آ 670 و ویتامین ث یک میلی گرم وجود دارد.
همچنین بخوانید: ازگیل میوه ای عجیب و پرخاصیت